Over ons

Van jongs af aan groeide bij mij de interesse voor diverse insecten waaronder wandelende takken, bidsprinkhanen, kevers en vlinders. In mijn jeugd ben ik hier heel druk mee bezig geweest. Het verzorgen, voeren, kweken en verkopen van geleedpotigen was voor mij dagelijkse kost. Hier ben ik mee bezig geweest tot ik ongeveer 13 jaar was.

Enkele jaren later verdween deze passie maar kwam er een andere hobby voor in de plaats namelijk reptielen. Mijn eerste reptielen waren een koppel Vierteen landschildpadden. Na het inhuis halen van deze dieren was mijn reptielenpassie begonnen en volgde er al gauw een kameleon: een Chameleo Calyptratus (zie foto hieronder)

Na het afronden van mijn studie werd het tijd om mijn passie door te zetten naar mijn dagelijkse activiteiten. de algehele verzorging van mijn dieren vergt meer tijd dan een ieder zou verwachten. FirstChoiceReptiles is daarom geen “avond uren onderneming” maar een echte full-time onderneming.

Calyptratus

Zoals bekend bij vele kameleonhouders blijft het vaak niet bij 1 kameleon dus al snel volgde een groepje dwergkameleons: Rhampoleon Brevicaudatus.
Na aanschaf van deze dieren volgde er nog veel meer dieren waaronder Furcifer Pardalis, Furcifer Campanii, Trioceros Jacksonii en Trioceros Montium.

Na een aantal jaar begon het bij mij te kriebelen om met deze dieren te gaan kweken, en zo ontstond mijn eerste “eigen” nakweek.
Inmiddels zijn er al tig dieren hier geboren en hebben allemaal een nieuw huisje gevonden.