Koningspython

Bij Firstchoicereptiles kunt u ook terecht voor de aanschaf van een Koningspython, veelal komen deze dieren uit eigen kweek. In het menu kunt u afbeeldingen bekijken van de verschillende kleurslagen/morphs.

De Koningspython (Python Regius) is een kleinblijvende wurgslang die bekend staan om hun zachtaardige karakter. Dankzij dit karakter is dit een prima beginnersslang.
Koningspythons zijn voor het eerst wetenschappelijk beschreven door George Shaw in 1802 waarbij in eerste instantie de wetenschappelijk naam Boa Regia werd gebruikt.
De koningspython komt voor in Afrika (Gambia, Ghana, Nigera, Senegal, Benin en Togo.)

Koningspythons kunnen zowel in een terrarium als in een rack systeem worden gehouden. De meningen en voorkeuren lopen hierover uiteen. Zorg altijd voor een goede opwarmplek, dit kan d.m.v. lampen maar het liefst met warmtematten of kabels. Dit zorgt voor een natuurlijke opwarmplek “belly heat”
D.m.v een thermostaat zorgt u voor de juiste temperatuur. Ideale dagtemperatuur is zo’n 32 graden Celcius op de opwarmplek, ‘s nachts mag de temperatuur iets zakken.

Qua voeding kunnen diverse soorten knaagdieren, amfibieen, hagedissen en vogels worden gegeven. In de praktijk leven deze dieren voornamelijk op ratten en muizen.
In het wild verschuilen deze dieren zich practisch hun hele leven, af en toe komen zij ‘s nachts tevoorschijn om te eten en/of te drinken.
In het Engels worden deze dieren “Ball Pythons” genoemd omdat zij zich oprollen bij gevaar van vijanden.